Lorem ipsum dolor sit amet consectetur eiusmod

Workshops

NurLimonade biedt verschillende mediaworkshops aan met een educatief karakter. We willen kinderen en jongeren binnen én buiten de school uitdagen om actief en creatief met media aan de slag te gaan. Media worden bij ons niet passief geconsumeerd. We laten de deelnemers zoveel mogelijk zelf doen. Met een camera in de hand laten we jongeren de wereld om zich heen ontdekken.

Mediawijsheid vinden we erg belangrijk en we leren kinderen dan ook om bewuster naar televisie en youtube te kijken. Onze workshops zijn dus niet alleen leuk, maar ook leerzaam! Kinderen die op school in aanraking komen met NurLimonade, kunnen buiten school meedoen aan een van onze andere naschoolse activiteiten of deelnemen aan een van onze Filmclubs in de wijk.

Uiteraard denken we ook altijd graag mee over workshops op maat of gebonden aan een bepaald thema.

Stop-motion en Animatie

Met filmen kun je veel trucjes uithalen. Soms lijkt het bijna of je kunt toveren. Binnen deze workshop leren de deelnemers hoe ze met animatie en stopmotion bijzondere beelden kunnen maken en hun zelfgemaakte poppetjes en decor kunnen laten bewegen. Past de hele klas echt in 1 kast? Kun je echt vliegen? Kunnen zelfgemaakte animatiefiguren daadwerkelijk bewegen en praten? Of lijkt het alleen maar zo?

Vloggen en Bloggen

Bij deze workshop leren de deelnemers alles wat ze moeten weten over bloggen en vloggen. We bedenken samen knotsgekke challenges, dilemma’s en pranks, maar besteden tegelijkertijd aandacht aan mediawijsheid.  Waar moet je op letten als je een filmpje op internet zet?

Maak je eigen Speelfilm

Binnen de workshop Maak je eigen Speelfilm wordt gewerkt aan een eigen filmproductie. De deelnemers schrijven zelf het scenario en storyboard. Vervolgens worden de rollen verdeeld. Wie is de regisseur? Wie zijn de acteurs? Wie is de cameraman? Deze workshop is ook leuk als alternatief voor de eindmusical van groep 8.

Kinderpersbureau

Bij het Kinderpersbureau worden de deelnemers opgeleid tot camerajournalisten. Onder begeleiding van NurLimonade gaan zij op pad om het nieuws uit de buurt te verzamelen en hier vervolgens leuke videoreportages over te maken. Al het nieuws wordt door de kinderen zelf bijgehouden op een speciale website. Kinderen leren tijdens deze cursus niet alleen filmen, interviewen en presenteren, maar komen ook in aanraking met de mensen en organisaties in hun eigen buurt.

Videoclip

Binnen de workshop Videoclip produceert de groep een eigen muziekvideo. De kinderen kiezen een liedje voor hun video of schrijven onder begeleiding van onze rapdocent een eigen nummer. Ze leren filmen en acteren en mogen vooral lekker gek doen. Uiteindelijk schittert de hele groep in een zelfgemaakte videoclip.

MediaMix

Bij MediaMix kun je van alles wat proberen. Animatie of stopmotionfilmpjes maken, interviewen in de buurt, een scène uit een speelfilm spelen, storyboards maken en scenarios schrijven of misschien neem je wel je eigen vlog op.