Lorem ipsum dolor sit amet consectetur eiusmod

Wie zijn wij

Tine Reischl

Tine Reischl

Josefine Salden

Josefine Salden

NurLimonade Media is een creatief collectief dat is opgericht door Tine Reischl en Josefine Salden.

Bij onze videoprojecten ligt de nadruk altijd op het persoonlijke, sociale aspect. Naast het maken van reportages over sociaal relevante onderwerpen delen we graag onze passie voor film met jongeren.

Al sinds 2006 bedenken en begeleiden we kinderen en jongeren tijdens het maken van film. Zij hebben de ideeën, wij geven hun de tools en het advies om hun verhaal door middel van film te vertellen en de wereld om zich heen te ontdekken. We vinden het belangrijk dat uiteindelijk alle kinderen de kans krijgen om niet alleen film te kijken, maar ook zelf aan de slag te gaan. Op school, thuis en in de buurt!

We werken met veel plezier samen met verschillende freelancers

Nicky Maas

Nicky Maas

In 2011 ben ik afgestudeerd als filmmaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien maak ik documentaires die te zien zijn op de Nederlandse publieke omroep over alles wat mij maar fascineert. Ik vind het fantastisch om mijn grote passie, het maken van film, over te brengen en te delen met kinderen. Telkens word ik weer verrast door hun oneindigheid aan fantasie, creativiteit, enthousiasme en lef.

Floor van der Meulen

Floor van der Meulen

Ik ben afgestudeerd als kunstenaar Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld Academie in 2007. Sinds 2012 werk ik als freelance docent bij NurLimonade. Ik geniet van het werken met kinderen en hun creativiteit, fantasie en nieuwsgierigheid. Filmen vind ik erg bijzonder, het blijft magisch wat we met een camera allemaal kunnen!

Biserka Šuran

Biserka Šuran

Ik ben een Nederlands/Kroatische filmregisseur, woonachtig en werkzaam in Amsterdam. Met mijn eerste documentaire ‘Uit Liefde’, een film over huiselijk geweld onder mannen, werd ik aangenomen op de Nederlandse Filmacademie. In 2015 studeerde ik af als documentaire regisseur met de korte film ‘Allez, Viens!’. In 2018 ben ik begonnen met het ontwikkelen van mijn debuutfilm ‘Scènes met mijn vader’ die in 2022 in première is gegaan. Naast het maken van mijn eigen werk en films in opdracht geef ik filmles aan zowel kinderen als volwassenen, wat ik super leuke en inspirerende aanvulling vind op mijn autonome werk.

Dounia Diboune

Dounia Diboune

Als cultureel maatschappelijk vormer ben ik mij steeds meer gaan specialiseren op de gebieden van film, documentaire en educatie. Ik zet mij dan ook het liefst in om de jeugd door het gebruik van deze media te inspireren en te motiveren. De fantasie, nieuwsgierigheid en creativiteit van de deelnemers is oneindig, waardoor er vaak mooie en bijzondere creaties ontstaan. Mijn missie is geslaagd als de deelnemers tot nieuwe inzichten zijn gekomen en ze enthousiast zijn geworden over het filmvak.

Sebastian Mulder

Sebastian Mulder

Mijn naam is Sebastian Mulder. Ik heb audiovisuele media aan de HKU gestudeerd en werk sindsdien aan mijn eigen documentaires waarin ik de relatie tussen de mens, de natuur en technologie onderzoek. Naast het maken van documentaires werk ik als film- en fotogradfiedocent bij filmmuseum EYE, fotografiemuseum FOAM en NurLimonade Media. Ik ben ook actief als gastdocent aan de HKU.

Indigo Burnett

Indigo Burnett

Hoi! Ik ben Indigo, scenariste. Ik ben afgestudeerd aan de Filmacademie in Amsterdam en ik ben me aan het specialiseren in film en televisie voor de jeugd. Met een aantal jaren ervaring aan scenario workshops geven voor jong en oud ga ik nu aan de slag bij Nurlimonade. Ik maak graag coming-of-age films en schrijf het liefste op muziek, dat geeft mij enorme inspiratie en is (als het aan mij ligt) ook direct de soundtrack van de film!
Shifra Osorio Whewell

Shifra Osorio Whewell

In 2021 ben ik afgestudeerd aan de audiovisueel afdeling van de Gerrit Rietveld Academie. Als filmmaker werk ik vaak met sprookjes of mythen als beginpunt om epische verhalen te vertellen die over onze eigen hedendaagse omstandigheden gaan. DIY props en kostuums gebruik ik samen met ritmische editing, muziek, en poëzie om fantasiewerelden te bouwen. Een film is een collage van samenwerkingen! Bij het lesgeven word ik evenzeer geïnspireerd door de leerlingen als zij door mij. Ik help ze graag hun verhalen vorm te geven.
Luna Petilli

Luna Petilli

Ik ben Luna en werk sinds 2017 als cameravrouw en editor voor kleinere producties en soms doe ik productiewerk. Zo heb ik als coördinator gewerkt aan Luizenmoeder De Film en verschillende korte films geproduceerd. Sinds kort focus ik me meer op het schrijven en produceren van documentaires. De liefde die er echter bijkwam, was het werken met kinderen. Samen met de kids, hun enthousiasme en de pure energie, werken aan een creatief proces is prachtig en inspirerend. Hierdoor werk ik ook als kinderbegeleider op sets en ben ik blij dat NurLimonade mij de mogelijkheid geeft als workshopbegeleider deze passie te kunnen combineren met mijn ander werk.
Cherille Rookmaker

Cherille Rookmaker

Mijn naam is Cherille Rookmaker en ik ben afgestudeerd in Media & Entertainment Management. Tijdens deze studie heb ik ervoor gekozen om mij te specialiseren in het TV domein. Zo heb ik behoorlijk wat productie ervaring opgedaan, maar af en toe bij de redactie zitten haalde ik ook veel plezier uit. Ik ben o.a. radiohost voor Funx geweest, heb verschillende producties bij Stepping Stone (TV) gedraaid, heb documentaires neergezet en ben ruim 10 jaar in het reclamevak werkzaam geweest. Ik kan de leerlingen veel leren en creatief inspireren op basis van mijn ervaring. Ik geniet enorm van de invalshoeken van kids. Daarom werk ik nu ook als freelance workshop docent voor Nurlimonade!
Lou Kranen

Lou Kranen

Hi, mijn naam is Lou. Ik maak fictiefilms en schrijf liedjes. Mijn liefde voor film begon toen ik zes jaar oud was en de Leeuwenkoning voor het eerst zag. Ik dagdroomde van een klein tv-tje op mijn schooltafeltje waarop ik eindeloos de Leeuwenkoning kon kijken in plaats van saaie rekenopgaven te maken. Ik heb veel liefde voor de volgende topics: moederschap, het opgroeien van kinderen, de invloed van onze jeugd op ons denken en doen, identiteit en gender en feminisme. Naast filmmaken, geef ik met veel plezier acteer- en filmlessen voor Nurlimonade, omdat kinderen zich door deze lessen op zoveel gebieden ontwikkelen en een onzichtbare, magische kracht verkrijgen die hen niet alleen helpt om mooie films te maken, maar ook helpt in het leven. Op dit moment werk ik daarnaast aan een speelfilm over het prille moederschap.

Youri van Beeck

Youri van Beeck

Ik ben Youri en ik ben in 2022 afgestudeerd als filmmaker aan de HKU. Ik heb mij tijdens deze opleiding gespecialiseerd in camera en beeldplanning. Naast mijn passie voor film ben ik er tijdens mijn stage bij NurLimonade Media achter gekomen dat ik filmeducatie ook erg leuk vind. Sindsdien werk ik dus ook als freelance workshopdocent voor NurLimonade!

Esperança Bos Eyssen

Esperança Bos Eyssen

Hai, Ik ben Esperança. Naast allround filmmaker kan ik mijn creativiteit kwijt als assistent kleedster op de set en als styliste voor reclames en films. Tijdens de film Kruimeltje 2 mocht ik vele kinderen aankleden en tussen de scènes door vermaken. Ik kwam er achter dat ik het contact met de kinderen veel leuker vond dan de stress van de producenten. De vraag om te assisteren tijdens filmlessen op basisscholen heeft mijn leven op een nieuw pad gezet. Vanaf het schooljaar in 2020 ben ik begonnen met zelfstandig de lessen te verzorgen voor NurLimonade en ik vind het super leuk om met kinderen toffe ideeën te bedenken en te filmen!

Isabel Groothoff

Isabel Groothoff

Hoi ik ben Isabel. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de HKU en sindsdien freelance ik als regisseur. Momenteel maak ik vooral veel content binnen de zorg. Werken met kinderen vind ik fantastisch. Kinderen hebben een erg open blik en hun creativiteit inspireert mij.

Dicky Janssen

Dicky Janssen

Tijdens mijn studie CMV heb ik mij altijd gefocust op kunsteducatie. Na mijn afstuderen ben ik dan ook meteen gaan werken met kinderen en kunst. Dit is nooit meer verandert. Ik ontwikkel en geef nog steeds kunstzinnige workshops, waarbij het verhaal en het proces meer centraal staan dan het eindresultaat. Film is ook altijd een rode draad in mijn werk. Ik heb projecten gedaan bij EYE, Cinekid en NurLimonade Media. Ik wordt heel enthousiast om kinderen in aanraking te brengen met de magie van het medium film en hiervoor hun ogen te openen. Ik probeer de fantasie van kinderen te stimuleren waardoor ze film zelf op verschillende mogelijkheden gaan inzetten.

Inga Keilmann

Inga Keilmann

Tijdens mijn HBO-studie Kunst en Techniek in Enschede heb ik mij gespecialiseerd als videomaker. Mijn passie draait om het vertellen van verhalen en daarbij experimenteren met verschillende media. Sinds 2008 werk ik als video-editor/animator en begon in 2023 te assisteren bij workshops van NurLimonade. De mogelijkheid om contact te maken met leerlingen uit mijn stadsdeel en het werken met deze jonge en spontane doelgroep ervaar ik als bijzonder zingevend.

Steven Leijen

Steven Leijen

In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch waar ik mij voornamelijk heb gericht op illustratie en film. Sindsdien ben ik werkzaam als illustrator, vormgever, (kunst) muurschilder, muzikant en acteur. Als het creatief is, dan doe ik het. Omdat ik ook al meerdere workshops muurschilderen en graffiti had gegeven op scholen was het voor mij een kleine stap om bij NurLimonade aan de slag te gaan. Ik geniet van de afwisseling en creatieve projecten met kinderen zijn nooit twee keer het zelfde!

Kim Faber

Kim Faber

In 2014 ben ik afgestuurd als documentairemaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien maak ik als freelance regisseur documentaires voor de publieke omroepen. In mijn documentaires richt ik mij op de mensen; de kleine verhalen van één of meerdere individuen die symbool staan voor een groter maatschappelijk onderwerp of probleem. Met veel plezier combineer ik dit vak met het geven van filmlessen voor Nurlimonade. Tijdens mijn lessen hoop ik dat de kinderen net zo enthousiast worden over filmmaken als ik dat ben.

Tamar Clapper

Tamar Clapper

Ik ben Tamar en ik ben in 2016 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als audiovisueel vormgever. Ik ben gespecialiseerd in het maken van korte, visueel gestuurde documentaires. Hierbij laat ik me door locatie inspireren: zo maakte ik onder andere films op het gebedsplein voor de Klaagmuur in Jeruzalem, op een wijngaard in Eys en in een kapsalon in de Jordaan. De open en onbevangen blik van kinderen en hun spontane creativiteit, maakt dat ik met veel plezier als freelance docent voor NurLimonade werk.

Anne Lotte Mos

Anne Lotte Mos

Toen ik 10 werd kreeg ik voor mijn verjaardag een digitale fotocamera waar ik mee kon filmen, sindsdien ben ik verkocht aan het maken van films. Ik ben Anne Lotte Mos, 30 jaar oud en een echte docu liefhebber. Het plezier wat ik als kind heb ervaren wil ik graag delen met de kinderen van nu. Fantastisch hoe creatief kinderen kunnen zijn, de ideeën die ik voorbij zie komen in de les inspireren mij altijd. Naast het lesgeven ben ik druk bezig met mijn eigen bedrijf waarbij we ons richten op creatieve documentaire content met een duurzaam, maatschappelijk en/of cultureel karakter. Alles wat ik kan qua filmmaken heb ik geleerd door veel uit te proberen, filmles op het IVKO, een HBO aan de HKU en daarna weer door het heel veel zelf te doen!

Hans Walther

Hans Walther

Ik ben sinds 2001 animatieregisseur en heb vele animatieseries gemaakt, zoals ‘Café de Wereld’, ‘Sprookjesboom’ en ‘StoryZoo’. Als editor en production consultant ben ik tevens betrokken geweest bij kinderseries als ‘Nijntje’ en ‘Pim & Pom’. Ik heb twee lange animatiefilms voor de bioscoop geregisseerd: ‘Sprookjesboom de Film’ en ‘StoryZoo op avontuur in het Sprookjesbos’. Daarnaast geef ik animatie- en filmlessen op het basis- en voortgezet onderwijs via NurLimonade Media, Kunst Centraal en de Animatiebus.

Stef Eltink

Stef Eltink

Mijn naam is Stef en ik studeer in 2023 af aan de HKU als filmmaker. Tijdens mijn opleiding heb ik een interesse ontwikkeld in filmeducatie. Als kind was ik zelf al betoverd door de magie van films, ik kon wel uren kijken naar Indiana Jones, King Kong en Jurassic Park. Met vrienden speelde ik die films in mijn achtertuin na en we hebben ook talloze zelfverzonnen verhalen gefilmd met de camcorder van mijn ouders. Ik vind het prachtig om te zien dat kinderen nog steeds verwonderd en enthousiast kunnen raken van film. En ik vind het al helemaal mooi dat ik die verwondering dan mag begeleiden.

Fleur Bax

Fleur Bax

Mijn naam is Fleur Bax. Ik studeerde audiovisuele media aan de HKU en ik studeerde af met een korte fictiefilm, ‘Koester’. Sindsdien werk ik aan mijn eigen korte films en assisteer ik soms anderen. Ik richt me op fictie, documentaire, muziekfilms en andere experimentele vormen en vaak weet ik een weg te vinden om mijn andere passie -sterrenkunde- te verwerken in mijn films. Ik werk ook bij het Planetarium en sinds kort bij Nurlimonade! Het geven van filmlessen is een leuke uitbreiding van mijn werk rondom film. 

Jasmina Bilic

Jasmina Bilic

Als Sociaal Pedagogische Hulpverlener heb ik  veel ervaring opgedaan met het geven van trainingen en coaching aan mensen met een moeilijke achtergrond, denk aan vluchtelingen, moeilijk opvoedbare jongeren of ex-gedetineerden. De onderwerpen als (video) Solliciteren, Empowerment of Levensstijl veranderen zijn bouwstenen van mijn trainingen. Mijn ervaring als documentairemaker deel ik met enthousiasme. Hierbij ga ik graag praktisch aan de slag. Van idee naar conceptontwikkeling, filmscript, storytelling, camerawerk en uiteindelijk de montage.

Carlyn Westerink

Carlyn Westerink

Ik ben Carlyn, dwalend beeldmaker. In 2022 ben ik afgestudeerd als Illustrator en heb een achtergrond in audiovisueel/animatie vormgeving. In mijn werk vind ik het belangrijk om de mens opnieuw te laten kijken naar zijn/haar natuurlijke omgeving en zo weg te dwalen in eigen droomwerelden. Het educatie universum heeft mij altijd al geraakt en vind het erg waardevol dit te combineren met kunst en cultuur.