Lorem ipsum dolor sit amet consectetur eiusmod

Wie zijn wij

Tine Reischl & Josefine Salden

Tine Reischl & Josefine Salden

NurLimonade Media is een creatief collectief dat is opgericht door Tine Reischl en Josefine Salden. Bij onze videoprojecten ligt de nadruk op het persoonlijke, sociale aspect. Daarnaast delen we graag onze passie voor film met jongeren. Door middel van een camera leren we hen de wereld om zich heen te ontdekken.

Al een aantal jaar werken we met veel plezier samen met verschillende freelancers

Nicky Maas

Nicky Maas

In 2011 ben ik afgestudeerd als filmmaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien maak ik documentaires die te zien zijn op de Nederlandse publieke omroep over alles wat mij maar fascineert. Ik vind het fantastisch om mijn grote passie, het maken van film, over te brengen en te delen met kinderen. Telkens word ik weer verrast door hun oneindigheid aan fantasie, creativiteit, enthousiasme en lef.

Floor van der Meulen

Floor van der Meulen

Ik ben afgestudeerd als kunstenaar Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld Academie in 2007. Sinds 2012 werk ik als freelance docent bij NurLimonade. Ik geniet van het werken met kinderen en hun creativiteit, fantasie en nieuwsgierigheid. Filmen vind ik erg bijzonder, het blijft magisch wat we met een camera allemaal kunnen!

Iris Grob

Iris Grob

Ik heb Audiovisuele Media aan de HKU gestudeerd. Naast het geven van lessen en workshops bij Nurlimonade, werk  ik aan verschillende (jeugd)documentaires. Ook werk ik als freelancer voor het Jeugdjournaal, Wildernis onder Water en Vroege Vogels.

Mirte Slaats

Mirte Slaats

Al meer dan 2 jaar werk ik met veel plezier als freelance docent bij Nurlimonade. In 2009 studeerde ik af aan de Gerrit Rietveld Academie, richting fotografie. Naast fotograaf, ben ik moeder en werk ik al langere tijd als manager van de Publieksservice in het Muziekgebouw aan t IJ. Onlangs deed ik de opleiding Permacultuur design en voedselbos, weer heel wat anders, maar ontzettend inspirerend!

Rosana Salden

Rosana Salden

Ik ben een autodidact met een achtergrond in theater, poëzie en muziek. Sinds 2015 werk ik als freelance workshopdocent voor NurLimonade. Ik vind het ontzettend leuk om met kinderen op een creatieve manier te werken om ze een ander perspectief mee te geven en ze hierin te zien groeien. Naast het geven van mediaworkshops ben ik werkzaam als vaste docent op een openbare basisschool in Amsterdam-west.

Julia Roeselers

Julia Roeselers

Mijn naam is Julia Roeselers en ik maak documentaires over maatschappelijke onderwerpen. Ik maakte eerder de films  ‘Als ik je zie dan groet ik je’ over kritiek op het jeugdstrafrecht en ‘Je mag altijd bij me komen’ over kansenongelijkheid in het onderwijs en een inspirerend voorbeeld op een Gentse basisschool. Daarnaast maak ik strip(achtige) tekeningen en illustraties en ben ik dol op griezelfilms en Halloween!

Malou Kranen

Malou Kranen

Mijn naam is Malou Kranen en ik ben werkzaam als regisseuse, fotografe en schrijfster voor muziektheater en film. In 2013 studeerde ik af met een interactieve video-installatie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Op dit moment ben ik bezig met het filmen van een boektrailer voor het verhaal dat ik schreef in een verlaten baai op het eiland Fuerteventura. Naast het zelf creëren, is het een hele leuke afwisseling om les te geven. Het is een feest om samen met kinderen filmpjes en animaties te maken, omdat kinderen oneindig veel fantasie hebben.

Hyo Kaag

Hyo Kaag

Ik ben afgestudeerd aan de HKU richting scenario en regie. Sindsdien werk ik als freelance filmmaker. Ik maak zowel persoonlijk werk als werk in opdracht en daarnaast ben ik aangesloten bij ROSE stories, een social enterprise dat zich richt op de ontwikkeling van verhalen met de focus op culturele diversiteit.

Jaimey Groot

Jaimey Groot

Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en werk nu als freelance filmmaker en filmdocent. Ik streef ernaar om documentaires te maken die mede door vormgeving net zo meeslepend kunnen zijn als fictie films. Bij voorkeur doe ik dat vanuit het perspectief van het kind. Naast het maken van films geef ik kinderen les om zo hun creativiteit en passie voor film aan te wakkeren.

Casandra Offenberg

Casandra Offenberg

Mijn naam is Casandra Offenberg. In 2016 studeerde ik af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en sindsdien maak ik documentaires. In mijn werk probeer ik altijd opzoek te gaan naar een bijzondere vorm en visuele stijl. Ik heb de afgelopen tijd Short Trip gemaakt en de jeugddocumentaires CHAMP en Koplopers x Stefania. Naast het maken van documentaires geef ik gastlessen over vormgeving van documentaires op de HKU en geef ik lessen bij Nurlimonade!

Kim van Haaster

Kim van Haaster

Ik ben Kim van Haaster en ik ben werkzaam als documentairemaker en workshopleider. Samen met kinderen maak ik korte filmpjes, videoclips en animaties op de BSO en in naschoolse programma’s. Ook maak ik korte films in opdracht voor educatieve instellingen of de kunsten. Op dit moment werk ik aan een webserie over verslaving voor kinderen vanaf 9 jaar. Ik onderzoek voortdurend hoe ik kinderen bij het maakproces kan betrekken.

Kim Faber

Kim Faber

In 2014 ben ik afgestuurd als documentairemaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien maak ik als freelance regisseur documentaires voor de publieke omroepen. In mijn documentaires richt ik mij op de mensen; de kleine verhalen van één of meerdere individuen die symbool staan voor een groter maatschappelijk onderwerp of probleem. Met veel plezier combineer ik dit vak met het geven van filmlessen voor Nurlimonade. Tijdens mijn lessen hoop ik dat de kinderen net zo enthousiast worden over filmmaken als ik dat ben.

Tamar Clapper

Tamar Clapper

Ik ben Tamar en ik ben in 2016 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als audiovisueel vormgever. Ik ben gespecialiseerd in het maken van korte, visueel gestuurde documentaires. Hierbij laat ik me door locatie inspireren: zo maakte ik onder andere films op het gebedsplein voor de Klaagmuur in Jeruzalem, op een wijngaard in Eys en in een kapsalon in de Jordaan. De open en onbevangen blik van kinderen en hun spontane creativiteit, maakt dat ik met veel plezier als freelance docent voor NurLimonade werk. 

Esperanca Bos Eyssen

Esperanca Bos Eyssen

Hai, Ik ben Esperança. Naast allround filmmaker kan ik mijn creativiteit kwijt als assistent kleedster op de set en als styliste voor reclames en films. Tijdens de nieuwe film Kruimeltje 2 mocht ik vele kinderen aankleden en tussen de scènes door vermaken. Ik kwam er achter dat ik het contact met de kinderen veel leuker vond dan de stress van de producenten. De vraag om te assisteren tijdens filmlessen op basisscholen heeft mijn leven op een nieuw pad gezet. Vanaf het schooljaar in 2020 ben ik begonnen met zelfstandig de lessen te verzorgen en ik vind het super leuk om met kinderen toffe ideeën te bedenken en te filmen!